View Full Version : Gsak



Ekidokai
08-02-2009, 12:41 PM
I just got a new netbook. I am trying to go paperless. I did this with the other one already.

I can't register GSAK even with a new paid for registration. I keeps saying to check the caps lock and I never use it so it's fine. Just name and serial number do not match. I even did what they asked and copied it and pasted. Just won't work.

I also can not download the Download Garmin Nuvi GSAK Macro file (http://pilotsnipes.googlepages.com/garmin-nuvi-exportgpx.gsk)

This is what I get...
#*******************************************
# MacVersion = 2.0
# MacDescription = All Garmin Nuvis - Geocaching POI Export with Description, Hint and Logs!!
# MacAuthor = Pilotsnipes
# MacFileName = garmin-nuvi-exportgpx.gsk
# MacUrl = http://forums.groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=193374
#*******************************************
# Personally only tested with a Nuvi 760 and Nuvi 360.
# Based on code from IpodNotes.gsk by Clyde.
# Based on code from MergeGPX.gsk by Kai Team.
# Colours for Nuvi 3xx series added!
# ALL Nuvis can now use POILoader to send the data to the units!
# Nuvi 2xx can now use TourGuides!! Thanks to knowschad for pointing me in the direction and "Hornbyp" for the specifics in his posts.
# Thanks to jjreds for some good ideas in his macro that I've included here.
# Unless there are serious bugs discovered, this will be the final version of this macro. It is far exceeded by jjreds macro which can be found
# here: http://jjreds01.googlepages.com/download

#Macro starts here
# Version check
VERCHECK Version=7.2.3.000 (please update GSAK to the latest version to run this macro - see http://gsak.net. It has not been tested with older versions.)
SET $version_macro = "2.0"

GOSUB Name=Declare
ECT. ECT...


Any help?

brdad
08-02-2009, 12:54 PM
I just got a new netbook. I am trying to go paperless. I did this with the other one already.

I can't register GSAK even with a new paid for registration. I keeps saying to check the caps lock and I never use it so it's fine. Just name and serial number do not match. I even did what they asked and copied it and pasted. Just won't work.

Was it registered before? If so, perhaps you should try the old registration number? If you lost that, you can obtain it here (http://gsak.net/lost.php). Sometimes on these things you need to copy and paste your name into as well as the code, if it has odd characters or double spaces you don't see.



I also can not download the [URL="http://pilotsnipes.googlepages.com/garmin-nuvi-exportgpx.gsk"]Download Garmin Nuvi GSAK Macro file[/URL

This is what I get...
#*******************************************
# MacVersion = 2.0
# MacDescription = All Garmin Nuvis - Geocaching POI Export with Description, Hint and Logs!!

ECT. ECT...
Any help?

Your browser is opening the macro as a text file. How to cure it is browser-dependent, but one fix is to right click the link to the macro and choose "save as..." or "save link as..." instead of double clicking it. Once it's saved on your computer you can install it from GSAK. If you have an option to "open with..." you can do that as well and choose to open the macro with GSAK.

Ekidokai
08-02-2009, 01:01 PM
Well this is a new machine. Unless it downloaded the registered version somehow.

I did copy both my name and the registration number. Then I typed it in. Still no luck.

I'll give the right click thingy a try.

brdad
08-02-2009, 01:28 PM
I meant if you have registered it on a previous computer. With GSAK you don't need to buy a new registration for each computer, you are allowed to use the registration on multiple computers or replacement ones.

Ekidokai
08-02-2009, 02:41 PM
thats what I thought, but when I couldn't get it to work I just paid for it again. I have bought that same program 4 times now.

Haffy
08-02-2009, 04:06 PM
Give Clyde a buzz, he is pretty good about getting any help to you if you need it.

TRF
08-02-2009, 07:46 PM
thats what I thought, but when I couldn't get it to work I just paid for it again. I have bought that same program 4 times now.

GSAK version 6.##### and 7.###### require different reg keys. Could it be that?

Ekidokai
08-07-2009, 12:54 PM
It sure could. I'm going to be working on it today. Thanks.

Ekidokai
08-19-2009, 12:30 PM
I works finally. I erased the whole program and it worked just fine this time.

Thanks for the help.

Mapachi
08-20-2009, 10:20 PM
thats what I thought, but when I couldn't get it to work I just paid for it again. I have bought that same program 4 times now.
Maybe you should use the three spare programs for swag in your caches!!!.......................Huh?.....er.....ne ver mind.......brain cramp...

Ekidokai
08-22-2009, 11:33 AM
Just in case anyone wants the dates to PQ for all the Maine caches to put in GSAK.

1.) 1/1/00 - 8/4/05 = 498

2.) 8/5/05 - 8/4/06 = 495

3.) 8/5/06 - 5/1/07 = 497

4.) 5/2/07 - 10/27/07 = 499

5.) 10/28/07 - 6/17/08 = 493

6.) 6/18/08 - 9/13/08 = 496

7.) 9/14/08 - 3/4/09 = 499

8.) 3/5/09 - 6/10/09 = 468

9.) 6/11/09 - 8/12/09 = 495

10.) 8/13/09 - 12/31/09 = 62 so far.

Now the later numbers might change a little as they contain the events and will not show up when they become archived.

squirrelcache
08-22-2009, 12:31 PM
Those dates vary......based on how many you've done!? The more you've done.....the more your dates will slide to accomodate more that aren't done!?

brdad
08-22-2009, 02:10 PM
Those dates vary......based on how many you've done!? The more you've done.....the more your dates will slide to accomodate more that aren't done!?

They only vary greatly if you only want your unfound Maine caches. Ekidokai's dates refer to all Maine caches.

squirrelcache
08-22-2009, 02:29 PM
ty for clarifying.....guess the heat got to me for a moment ;)

brdad
08-22-2009, 02:31 PM
I do, however see an error in Ekidokai's or my calculations, however. As of my last PQs, I had 499 caches on 7/29/05. Either I have extra caches in my database or he is missing some. Oh, he is excluding his finds? It's even more odd because his total count is 4502, only 2 caches off from my current database.

This can be handy list...

TeamHorwich
08-23-2009, 09:42 AM
I had been using GSAK to get my PQ's thru email, but recently when I run that it doesn't find the PQ emails and comes up empty....when I download the attachments and load, it works fine...any ideas?

squirrelcache
08-23-2009, 09:56 AM
GSAK can be rather unstable. Have you had to do any database repairs? Check the settings to make sure it's looking for the correct info... ie. [GEO] Pocket Query:

Hope that helps. I've had settings change recently w/an improper shut down.

brdad
08-23-2009, 02:54 PM
I had been using GSAK to get my PQ's thru email, but recently when I run that it doesn't find the PQ emails and comes up empty....when I download the attachments and load, it works fine...any ideas?

Most likely something in your email settings have changed - provider/user name/password/etc..

If you don't use a dedicated mail account for the PQs, it is easy to mistakingly check the email with a mail client which by default will remove the PQs from the mail server. If that happens, when GSAK goes to look for the PQs they will no longer exist. GSAK does not check on your computer for your email - if you can already see the PQs with your mail program, odds are it's no longer on the server and therefore is not available for GSAK.

Also make sure you have the most recent version of GSAK.

Haffy
08-23-2009, 08:06 PM
GSAK can be rather unstable. Have you had to do any database repairs? Check the settings to make sure it's looking for the correct info... ie. [GEO] Pocket Query:

Hope that helps. I've had settings change recently w/an improper shut down.

I've never had a problem with GSAK,even from it's 1st inception a few years ago.

squirrelcache
08-23-2009, 08:15 PM
Such conditions are not just subject to the program...... more so its propensity to hog resources... depending on what you're doing w/it.....and on what machine ;)