View Full Version : GC.com Profile Link



Slate
03-01-2006, 05:20 PM
I think it would be a convenient feature to have a link from everyone's Geocaching Maine profile to their GC.com profile. Is something like that possible?

Mainiac1957
03-01-2006, 05:26 PM
On our GCMe profile there is a place for you to include your GC.com user name. Sometimes they are different. I agree a link feature would be very cool. How about it Rick. Do we ask too much of you?:rolleyes: It not like you're out sledding or anything:eek:

dí76
03-01-2006, 05:48 PM
Man, Talk about hitting a guy where it hurts. I dont see any miles on them snow shoes.lol:D

Cache Maine
03-01-2006, 06:54 PM
We are working on the issue of the "gc name" not displaying on posts like it used to. If you remember a while back, next to your name when you make a post, it used to say the gc nick and the type of gpsr you use. Not quite sure where that went, but it may have been a glitch in the server move. We're on it....err....I mean...Rick is on it!

As far as a link to the gc profile page, that would be sweet! Another Rick question though....

Mainiac1957
03-01-2006, 07:10 PM
Man, Talk about hitting a guy where it hurts. I dont see any miles on them snow shoes.lol:D
Maybe we can fix that in a couple weeks;)

attroll
03-02-2006, 01:22 AM
I just added it in the persons header of there post. Is that what you wanted?

Cache Maine
03-02-2006, 07:55 AM
Rick, can you make so when you click on a person's gc name, it goes right to their profile on www.geocaching.com (http://www.geocaching.com)?

For instance, if I was to click on my nick, Cache Maine (as you can see it in the upper right hand corner of this post), it would take me directly here (http://www.geocaching.com/profile/Default.aspx?guid=3ad93fca-dd64-48dd-a51c-a373f21c0ffc).

Mainiac1957
03-02-2006, 06:28 PM
I just highlight a cachers name. Right click and use the option for google search and the first search comes up as their GC.com profile. No too hard to do. Unfortunately it doesn't work for every name.

Hiram357
03-02-2006, 07:36 PM
Man, Talk about hitting a guy where it hurts. I dont see any miles on them snow shoes.lol:D

Hey, I put some miles on my snowshoes!! i had to shoe up bald mt. in rangeley last night at 10pm and then i had to do it again today! :D

attroll
03-03-2006, 01:55 AM
Rick, can you make so when you click on a person's gc name, it goes right to their profile on www.geocaching.com (http://www.geocaching.com)?

For instance, if I was to click on my nick, Cache Maine (as you can see it in the upper right hand corner of this post), it would take me directly here (http://www.geocaching.com/profile/Default.aspx?guid=3ad93fca-dd64-48dd-a51c-a373f21c0ffc).

I tried doing that last night but had no luck with it. I will try it again later on. I don't think I can do it real easy. I will play with it some more later on though.

attroll
03-03-2006, 03:04 AM
Cameoooooo

I looked into this a little more. The way GC looks a a person profile is not by name. It assigns a serious of muners to each user. Here is what a link to my profile looks like. As you can see there is a serious of number at the end of the link.
http://www.geocaching.com/profile/?guid=2c34e207-9c0d-41de-8128-5031e72dc43d

In a way it is just like out web site. As you can see the link to my profile on our site loks like this.
http://www.geocachingmaine.org/forum/member.php?u=1

I think I could fix it so that a user could get their numbers and we could get it to work. But this would be to much of a pain in the butt to try and explain to users how to do all this.

kayakerinme
03-03-2006, 09:07 AM
You can also link to a users profile using their caching name and a different parameter. For example:
http://www.geocaching.com/profile/?u=cache+maine or http://www.geocaching.com/profile/?u=kayakerinme (http://www.geocaching.com/profile/?u=kayakerinme)or even http://www.geocaching.com/profile/?u=blazing+trolls
Plus signs replace any spaces and it does not appear to be case sensitive.

:p

Haffy
03-03-2006, 09:11 AM
Is spell check disabled on this website? If not then, Rick would you use it please. :D

Cache Maine
03-03-2006, 11:44 AM
You can also link to a users profile using their caching name and a different parameter. For example:
http://www.geocaching.com/profile/?u=cache+maine or http://www.geocaching.com/profile/?u=kayakerinme (http://www.geocaching.com/profile/?u=kayakerinme)or even http://www.geocaching.com/profile/?u=blazing+trolls
Plus signs replace any spaces and it does not appear to be case sensitive.

:p

I had no idea you could do that! Thanks!

attroll
03-03-2006, 01:28 PM
You can also link to a users profile using their caching name and a different parameter. For example:
http://www.geocaching.com/profile/?u=cache+maine or http://www.geocaching.com/profile/?u=kayakerinme (http://www.geocaching.com/profile/?u=kayakerinme)or even http://www.geocaching.com/profile/?u=blazing+trolls
Plus signs replace any spaces and it does not appear to be case sensitive.

:p

Wow. I did not know this either. I just tried a couple of thing and could not get it to work.

bhansenme
Maybe you can help me out. I will explain what I am trying to do to get it working.

The GC user name is stored in a field on the web site and to pull that field up this is the line I have to use:


<if condition="$post['field9']"><div>GC.com name:<b> $post[field9]</b></div></if>

I tried something like this but it will not work. I thin is is because I have to many " in the statement:


<a href="http://www.geocaching.com/profile/?u="$post['field9']">$post[field9]</a (http://www.geocaching.com/profile/?u=&quot;$post['field9']&quot;>$post[field9]</a)>

I could get ride of the IF statements if I have to. But I tried that and it still does not work.

kayakerinme
03-03-2006, 02:16 PM
Try one of these two guesses:


<if condition="$post['field9']"><div>GC.com name: <a href="http://www.geocaching.com/profile/?u="$post['field9']"><b>$post[field9]</b></a></div></if>


<if condition="$post['field9']"><div>GC.com name: <a href="http://www.geocaching.com/profile/?u="$post[field9]"><b>$post[field9]</b></a></div></if>

One has single quotes around field9 in the href tag and the other one doesn't. Again, just a guess.

attroll
03-03-2006, 02:22 PM
Try one of these two guesses:


<if condition="$post['field9']"><div>GC.com name: <a href="http://www.geocaching.com/profile/?u="$post['field9']"><b>$post[field9]</b></a></div></if>


<if condition="$post['field9']"><div>GC.com name: <a href="http://www.geocaching.com/profile/?u="$post[field9]"><b>$post[field9]</b></a></div></if>

One has single quotes around field9 in the href tag and the other one doesn't. Again, just a guess.

As you can see if your still online. It works but it is not pulling the user name into the hyperthread.

attroll
03-03-2006, 02:26 PM
Oh wait you will have to go into the other "Postbit Template Selection" mode.

Go to http://www.geocachingmaine.org/forum/profile.php?do=editprofile and scroll all the way to the bottom and change it to "Horizontal Postbit". That is the teplate I am testign the code one. Sorry,

kayakerinme
03-03-2006, 02:44 PM
Sorry, I had an extra quote. Try one of these:


<if condition="$post['field9']"><div>GC.com name: <a href="http://www.geocaching.com/profile/?u=$post['field9']"><b>$post[field9]</b></a></div></if>



<if condition="$post['field9']"><div>GC.com name: <a href="http://www.geocaching.com/profile/?u=$post[field9]"><b>$post[field9]</b></a></div></if>

kayakerinme
03-03-2006, 02:47 PM
The link seems to be appearing and working with the Vertical (Legacy) option.

attroll
03-03-2006, 02:47 PM
Yahoo. I got it working. Yippeee!

kayakerinme
03-03-2006, 02:52 PM
:d:d:d:d:d:d:d

Slate
03-03-2006, 03:17 PM
Awesome!!
Thank you so much!

Mainiac1957
03-03-2006, 05:55 PM
I didn't understand anything you two said, but it works like a charm. Thanks so much Rick for making it happen, and Barry for whatever it was you said to Rick in the previous posts.:confused:

WhereRWe?
03-03-2006, 06:15 PM
Is spell check disabled on this website? If not then, Rick would you use it please. :D

Party pooper! Some of us get a charge out of his messages! LOL!

Cache Maine
03-03-2006, 07:33 PM
Sweet! Click me, go ahead! :D

dí76
03-03-2006, 07:40 PM
I hate to be a party pooper but when you click on Bruces gc name it dont work.

the rest are great

Haffy
03-03-2006, 07:51 PM
I always thought there was something mysterious about that couple. :eek:

Smitty & Co.
03-03-2006, 08:14 PM
I hate to be a party pooper but when you click on Bruces gc name it dont work.

the rest are great

My link takes me to a profile page for Smitty not Smitty & Co., however it says I'm not a validated member (I'm a premium member):confused: and for my last visit is says Never. :eek: It also doesn't have our picture. Not a big deal for me to have this link anyhoo, but I though you should know about any glitches.

Cache Maine
03-03-2006, 08:49 PM
It must have something to do with the ampersand in the name...both you and Bruce have them and both links are not working. We'll figure it out soon!

kayakerinme
03-03-2006, 09:21 PM
Yes, the problem is the ampersand & the question mark in WhereRWe doesn't help either. I don't know that we'll be able to solve that problem, based on what I saw from Rick's code earlier. Time for a little more investigation.

Trezurs*-R-*Fun
03-03-2006, 09:41 PM
Yes, the problem is the ampersand & the question mark in WhereRWe doesn't help either. I don't know that we'll be able to solve that problem, based on what I saw from Rick's code earlier. Time for a little more investigation.

Would this code help for Smitty & Co.: http://www.geocaching.com/profile/?guid=99f05f95-5e45-4621-b576-08fa3d07daf9

This is simply a cut and Paste off of their GC.com profile

attroll
03-03-2006, 11:10 PM
I hate to be a party pooper but when you click on Bruces gc name it dont work.

the rest are great

He must have the spelling wrong or something. It has to be spelled exactly like it is on GC.com.

attroll
03-03-2006, 11:15 PM
It must have something to do with the ampersand in the name...both you and Bruce have them and both links are not working. We'll figure it out soon!

Yeah what she said.

mainesurveyor
03-13-2006, 10:14 PM
Since that's working so well "can you" make it so that when I hover my mouse over a waypoint on geocaching.com a 3D holographic image pops up showing the easiest way to a cache and maybe a rotating view of the actual cache location from all directions?:D

attroll
03-14-2006, 01:33 AM
Since that's working so well "can you" make it so that when I hover my mouse over a waypoint on geocaching.com a 3D holographic image pops up showing the easiest way to a cache and maybe a rotating view of the actual cache location from all directions?:D

Sure just hold you breath while I do it. :)

WhereRWe?
03-14-2006, 08:18 AM
It must have something to do with the ampersand in the name...both you and Bruce have them and both links are not working. We'll figure it out soon!

Hmmm.... Interesting. :cool: :cool: :cool:

WhereRWe?
03-14-2006, 08:22 AM
Yes, the problem is the ampersand & the question mark in WhereRWe doesn't help either. I don't know that we'll be able to solve that problem, based on what I saw from Rick's code earlier. Time for a little more investigation.

Well, for anyone who is interested, I've put a link to our profile in my signature.

:D :D :D

robt
03-14-2006, 08:55 AM
Well, for anyone who is interested, I've put a link to our profile in my signature.

:D :D :D

well, when I click on it I get user profile not found.

WhereRWe?
03-14-2006, 09:50 AM
well, when I click on it I get user profile not found.

Click on the signature link (below) that says "our profile", not on the gc.com link in the upper right. :D :D

robt
03-14-2006, 04:06 PM
Click on the signature link (below) that says "our profile", not on the gc.com link in the upper right. :D :D

ok, sorry I tried it in the wrong place.