Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: Why did you change the chat?

  1. #1
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Maine
    Posts
    1,972

    Unhappy Why did you change the chat?

    What was wrong with the last chat we were using? I cannot log onto the new one! Some sort of security message.
    Why not live life like it is your last day....instead of pretending to be a member of the Peter Pan Club and believing you will be around forever.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Litchfield, Maine
    Posts
    3,589

    Default

    The last chat program had a back door in it that I was not aware of and someone found it and really screwed the site up on 04 Sept. That is why we had to change it.

    I don't know what kind of security message your getting unless you are blocking java from being used on your computer maybe.
    Blazing Troll

  3. #3
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Bangor, ME
    Posts
    6,061

    Default

    What is the security message?
    IIRC, both Java and Actrive X needs to be enabled in internet options for it to work.

    Also, sometimes a security message may come up asking if it is ok to run the software, you will have to select yes if that is the case.

    I had trouble with Lee's new XP machine, from what I gathered it was because the Java required doesn't come with the Internet Explorer that comes with XP. So, I just installed Firefox and it worked fine.

    And, as I have said before, the best answer is to use an installed IRC client such as mIRC or Trillian.
    DNFTT! DNFTT! DNFTT!

    "The funniest thing about this particular signature is that by the time you realize it doesn't say anything it's to late to stop reading it..."

  4. #4
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Portland, Maine
    Posts
    1,652

    Default

    I get a message indicating that my user name and/or password are incorrect. Do I use the same ones that I use to log into the website?
    ~ Beach Comber ~

  5. #5
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Old Town, Maine
    Posts
    6

    Default

    This is the message I get also?

    Unable to connect : com.ms.security.SecurityExceptionEx : cannot connect to "irc.slashnet.org"
    “Sometimes it is easier to beg for forgiveness, than ask for permission”

  6. #6
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Brunswick, Maine
    Posts
    548

    Default

    When I hit the Chat button on the top I get page can not be displayed???

    The other chat works for me

  7. #7
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Litchfield, Maine
    Posts
    3,589

    Default

    are all of you going to this link? http://www.geocachingmaine.org/forum/chat/

    What are you people using for browsers that can not connect?
    Blazing Troll

  8. #8
    Join Date
    May 2005
    Location
    temp
    Posts
    666

    Default

    Rick, when I followed the "Chat" link on the top of the home page I got an error stating the my username and password were invalid. I did that twice, then I clicked the "chat" link on the right hand side of the home page and the chat loaded up with no issue. I'm using IE 7. I was thinking you had some syntax errors as one versus the other link worked.

  9. #9
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Bangor, ME
    Posts
    6,061

    Default

    If you google the error Buck mentiones, there are hundreeds of pages about it, mostly to do with trusting the java applet in security somehow. Unfortunately, there is little to do with how to fix it.

    Perhaps any of you having trouble could try the applet on slashnet:

    1.Click here: http://www.slashnet.org/java.php
    With any luck, a Java screen will load and will automatically connect you to the IRC server. If not, Java may need to be upgraded or some other settings adjusted. We'll have to deal with that as we go.

    2. In the top left corner, where is says Enter nick:, enter your geocaching name or whatever name you want to be in the box and hit the Enter key.

    3. In the lower part of the window, where you would normally type text for the chat, type /join #geocachingmaine.
    DNFTT! DNFTT! DNFTT!

    "The funniest thing about this particular signature is that by the time you realize it doesn't say anything it's to late to stop reading it..."

  10. #10
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Litchfield, Maine
    Posts
    3,589

    Default

    Quote Originally Posted by Trezurs*-R-*Fun View Post
    Rick, when I followed the "Chat" link on the top of the home page I got an error stating the my username and password were invalid. I did that twice, then I clicked the "chat" link on the right hand side of the home page and the chat loaded up with no issue. I'm using IE 7. I was thinking you had some syntax errors as one versus the other link worked.
    Oh I see where everyone is having this page not found error. I though everyone was clicking on chat on the homepage. It was the navbar that had the wrong link. I just got done fixing the link in the navbar. So that should work now.
    Blazing Troll

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •