Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: pictures in cache listings

  1. #1
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Belgrade, ME
    Posts
    631

    Default pictures in cache listings

    Morning All,

    I am wondering how i can get a picture to show in a cache listing. I know how to upload it so there is a clickable link to the picture but how do i get a picture to show all the time- from the get go (so to speak).

    I know LT has done this with some of his kayak/dragonfly pictures and they show up as part of the discription. That is what I am trying to do. Is it html code or what?

    Pam
    Hey! Dont forget to submit your suggestions for the Ammo Can! It's your newsletter. Help to make it wonderful!! P.S. I apologize now for the typos and misspellings in my post.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Bangor, ME
    Posts
    6,059

    Default

    (This is the same technique used in my article Promoting GcMaine on Your Cache Page.)

    Make sure you have the The descriptions below are in HTML checked.

    Add this HTML, replacing the link in red with the link for the picture you want displayed.

    Replace the Yellow text with a link to another web page
    Replace the Blue text with whatever text you want to show if you hold your mouse over the image.

    <p style="text-align: center">
    <a href="http://www.geocachingmaine.org">
    <img src="http://www.geocachingmaine.org/logos/PMGM-large.gif"
    alt="PROUD MEMBER OF GEOCACHINGMAINE.ORG" style="border-style: none"/>
    </a></p>

    In it's simplest format, for just a picture, just use this:

    <img src="http://www.geocachingmaine.org/logos/GM-coinlarge.gif">
    Last edited by brdad; 06-19-2010 at 12:06 PM.
    DNFTT! DNFTT! DNFTT!

    "The funniest thing about this particular signature is that by the time you realize it doesn't say anything it's to late to stop reading it..."

  3. #3
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Belgrade, ME
    Posts
    631

    Default

    Thanks

    The top portion went in unaltered hehe Been wondering how to do that too and now I will play with the one line picture part.
    Hey! Dont forget to submit your suggestions for the Ammo Can! It's your newsletter. Help to make it wonderful!! P.S. I apologize now for the typos and misspellings in my post.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Belgrade, ME
    Posts
    631

    Default

    ok how do i put in html hard break then to separate paragraphs becasuse it now has all my paragraphs in one big lump?? grrrr
    Hey! Dont forget to submit your suggestions for the Ammo Can! It's your newsletter. Help to make it wonderful!! P.S. I apologize now for the typos and misspellings in my post.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Bangor, ME
    Posts
    6,059

    Default

    <BR> is a line break.
    You can also enclose paragraphs inside <p> and </p> tags.

    <p> This is my first paragraph.
    <BR> This is a new line in my paragraph.
    </p>

    <p> this is my second paragraph</p>
    DNFTT! DNFTT! DNFTT!

    "The funniest thing about this particular signature is that by the time you realize it doesn't say anything it's to late to stop reading it..."

  6. #6
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Belgrade, ME
    Posts
    631

    Default

    Thanks....I'll get the hang of this one day or ill keep you on retainer LOL
    Hey! Dont forget to submit your suggestions for the Ammo Can! It's your newsletter. Help to make it wonderful!! P.S. I apologize now for the typos and misspellings in my post.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Belgrade, ME
    Posts
    631

    Default

    Thank God they have a way to work on these listings without submitting them to the MP!!! If they didnt I 'd be sunk hehe
    Hey! Dont forget to submit your suggestions for the Ammo Can! It's your newsletter. Help to make it wonderful!! P.S. I apologize now for the typos and misspellings in my post.

  8. #8
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Bangor, ME
    Posts
    6,059

    Default Glad to help!

    Last edited by brdad; 06-19-2010 at 12:29 PM.
    DNFTT! DNFTT! DNFTT!

    "The funniest thing about this particular signature is that by the time you realize it doesn't say anything it's to late to stop reading it..."

  9. #9
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Belgrade, ME
    Posts
    631

    Default

    Ok next question....what is the best size of picture to upload for use in a cache discription? The pic i have distorts the listing. I think it is to wide. Is there a "best" size to make it??
    Hey! Dont forget to submit your suggestions for the Ammo Can! It's your newsletter. Help to make it wonderful!! P.S. I apologize now for the typos and misspellings in my post.

  10. #10
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Bangor, ME
    Posts
    6,059

    Default

    You should be safe with about 700 pixels wide. Try that and if it's too much drop it to 650.
    DNFTT! DNFTT! DNFTT!

    "The funniest thing about this particular signature is that by the time you realize it doesn't say anything it's to late to stop reading it..."

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •